Update 28 mei DVSA en het coronavirus

Update 28 mei De Gelderlander: Ook pubers (13-18 jaar) hoeven bij sporten geen 1,5 meter afstand meer te houden
Update 9 mei van de KNVB: Nieuwe Coronaprotocollen voor het amateurvoetbal
Update 7 mei: Gisteravond is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat ook sporters 18+ weer het veld op mogen als zij zich aan de 1,5 meter norm houden. Op dit moment wordt er binnen De Merino’s overlegd hoe de trainingen eventueel weer kunnen worden opgepakt.
Update 25 spril van het bestuur: 
Beste spelers, ouders en/of begeleiders,
Zoals we in de persconferentie van afgelopen dinsdag hebben kunnen horen, mag er vanaf volgende week weer getraind worden door de jongste jeugd (t/m JO19).We zijn nog in afwachting van de gemeente om ons terrein officieel vrij te geven voor gebruik.Het is ze helaas nog niet gelukt om dit de afgelopen week voor elkaar te krijgen.
Wij gaan er van uit dat we vanaf woensdag 29 april onze trainingen (voor JO8 t/m JO19) weer oppakken volgens het vertrouwde schema.Alle trainers zijn persoonlijk benaderd en zijn bereid om te komen trainen. Top!Alle trainingen zullen met inachtneming van het protocol document gegeven worden.Om wat meer rust in het schema te brengen zullen de keepers training op woensdag voorlopig niet gegeven worden. Mocht hier van uit de gemeente nog een aanvulling op komen dan informeren wij jullie daar direct over.
Zorg dat je;- het bijgevoegde document even goed leest;- de aanwijzingen van de trainers en staf van DVSA opvolgt;- op tijd komt om te trainen;- meteen na de training (en opruimen van de spullen) het veld verlaat;- 1,5 meter afstand houd van iedereen (JO13 t/m JO19)!- 24 uur van te voren laat weten (in de app) of je komt!
Jan van Dalem en Sven Bode zullen speciale trainingen op papier zetten voor de groepen JO14, JO16 en JO19.Dit in verband met de 1,5 meter regel. Namens het bestuur van DVSA wensen we jullie veel voetbal plezier!Let goed op jezelf, let goed op een ander en spreek elkaar vriendelijk aan als iemand de regels even ‘vergeet’… Als er vragen zijn kun je ons/mij een mail sturen op voorzitter@dvsa.nl
Met vriendelijke groet,Rolf Hopman, voorzitter
PS voor de senioren … hou vol … die extra kilo’s trainen we er hopelijk snel weer af!
Kijk hier voor het protocol.
 
Update dinsdag 21 april:Vanavond is bekend gemaakt dat sporten voor kinderen jonger dan 12 jaar en jeugd van 12 tot 18 jaar onder bepaalde omstandigheden vanaf 28 april weer mag. Op dit moment inventariseren wij wat mogelijk is bij DVSA. Uiterlijk vrijdag worden jullie hiervan op de hoogte gesteld.
 
Update dinsdag 31 maart van de KNVB:
“Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat”.
Lees hier het hele artikel
 
Update vrijdag 27 maart van de KNVB:
“Op basis van de besluiten van het kabinet van 31 maart zullen we direct daarna maximale duidelijkheid geven over het vervolg van de competities. Met de belangenorganisaties in het amateurvoetbal houden we hierover contact en afstemming”.
Lees hier het hele artikel
 
Update dinsdag 24 maart van de KNVB:
Het voetbal, zowel betaald voetbal als amateurvoetbal, steunt uiteraard de vanuit de overheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, willen wij wel eerst duidelijkheid hebben. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was. Lees hier het hele artikel.
Update maandag 23 maart n.a.v. nieuwe maatregelen van het Kabinet en RIVM:
Beste leden, ouders van, sponsoren en supporters van DVSA,
Het zijn zware tijden voor iedereen maar we hopen dat het met jullie gezondheid en die van jullie familie goed gaat. Onze mooie club heeft het moeilijk!
Wedstrijden en trainingsavonden vallen uit en geplande evenementen kunnen niet doorgaan. De inkomsten die we hierdoor mislopen zijn van dien aard dat we onze portemonnee hermetisch dicht moeten houden. Alle betalingen zijn tot nader orde opgeschort.
We verwachten dat de KNVB deze week met maatregelen / beslissingen zal komen hoe nu verder voor dit seizoen. Uitspelen de competitie, ook al speel je een extra wedstrijd doordeweeks, is waarschijnlijk niet haalbaar. Maar ook alle activiteiten rond het voetbal kunnen niet meer doorgaan. Het voorbereiden van activiteiten kost vaak geld en het risico dat dit voor niets is kunnen we ons nu niet permitteren.
Onderstaande activiteiten bij DVSA kunnen helaas geen doorgang vinden:
      Pubquiz      Ladies Night      Paaseieren zoeken en het 4×4 toernooi      Jeugdkamp t/m JO12      Activiteiten JO14 t/m JO19      Jubileum – Nationale Voetbaldag – Afsluiting seizoen      Schoolvoetbal
We rekenen op jullie begrip dat wij voor nu nog geen definitieve uitspraken kunnen doen of er in juni nog iets georganiseerd kan gaan worden op de Burgwal. We verwachten dit niet eerder te kunnen melden dan half mei.
Verzoek van de penningmeester: heb je jouw contributie of (sponsor)bijdrage nog niet betaald? Doe dat dan, indien mogelijk, zo spoedig mogelijk.
Samen houden we onze mooie club in deze moeilijke tijden overeind!
Pas goed op jezelf en kijk om naar een ander.
Het Bestuur en Activiteitencommissie
 
PS: Nu er geen voetbal is, is er vast wel tijd om te kijken of een van de vacatures iets voor jou is om onze club in het nieuwe seizoen te ondersteunen.  We horen graag van je.
Kijk hiervoor op: https://www.dvsa.nl/vacatures/
 
Update vrijdag 20 maart van de KNVB:Allereerst hoop ik dat het goed gaat met jullie familie, vrienden, partners, kinderen en met jullie zelf. Uiteindelijk is gezondheid het belangrijkste dat nu telt. Er lijkt niets te veel gezegd als we constateren dat we – met elkaar – in een situatie zitten die zijn weerga niet kent. Het zijn bijzondere, ingrijpende en verwarrende tijden. Het coronavirus heeft het dagelijkse leven in zijn greep en ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de gevolgen van het overheidsbesluit om alle activiteiten t/m 6 april stil te leggen. De KNVB staat achter dit besluit en begrijpt tegelijkertijd dat dit grote impact heeft op amateurverenigingen. Weet dat de KNVB met man en macht voor de vereniging klaarstaat om daar waar nodig ondersteuning en hulp te bieden. Lees hier verder.
Update 16 maart:Door alle maatregelen is ook het sportpark De Burgwal verboden toegang!Helaas constateren we dat, ondanks dat het sportpark gesloten is, veel kinderen en jongeren op dit moment gebruik maken van onze velden om een balletje te trappen. We begrijpen dat het mooie weer en de ‘vrije’ tijd heel aanlokkelijk werken om het veld op te gaan, maar dit past totaal niet bij het advies van de regering en het RIVM om elkaar niet op te zoeken. Blijf daarom lekker thuis en zoek elkaar niet op.
We doen ook een dringend beroep op de ouders om hierin hun verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen dat de kinderen niet naar het sportpark gaan.
Namens het bestuur.Met vriendelijke groet,Rolf HopmanVoorzitter
Update: 15 maart 17:30Alle scholen gaan dicht en sporttclubs t/m 6 april a.s. Hierdoor komt de Pubquiz en Ladies Night ook te vervallen.
Zondag 15 maart 2020
Beste leden, ouders, sponsoren en supporters,
Tot nu toe hebben wij als bestuur de richtlijnen van het RIVM gevolgd met betrekking tot het laten doorgaan van trainingen. Zolang scholen nog open zijn gaan trainingen in de buitenlucht ook door. De KNVB heeft eigen richtlijnen en had besloten alles stil te leggen.Wij merken dat er steeds meer onrust ontstaat bij ouders en trainers met betrekking tot ons standpunt bij DVSA. We hebben daarom besloten om ook bij DVSA alle trainingen stil te leggen in ieder geval tot 1 april aanstaande. Wij lopen hiermee vooruit op de adviezen van het RIVM dat nog steeds de scholen openhoudt.
Helaas zijn wij ook genoodzaakt, tegen onze zin in, om het terrein af te sluiten. Wij hebben afgelopen weekend gemerkt, dat er door onze eigen leden, dorpsgenoten maar ook van andere verenigingen, veel van onze accommodatie gebruik is gemaakt. Helaas laat dat ook zijn sporen na in het niet opruimen van de spullen en afval achter te laten op het veld.
Zodra er veranderingen plaatsvinden vanuit het RIVM zullen wij dit als bestuur weer communiceren via onze website, Facebook en mail.
Vertrouwend op jullie begrip en medewerking.
Namens het bestuur.Met vriendelijke groet,Rolf HopmanVoorzitter
https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59620/tot-en-met-31-maart-geen-voetbal-nederlandUpdate 28 mei De Gelderlander: Ook pubers (13-18 jaar) hoeven bij sporten geen 1,5 meter afstand meer te houden
Update 9 mei van de KNVB: Nieuwe Coronaprotocollen voor het amateurvoetbal
Update 7 mei: Gisteravond is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat ook sporters 18+ weer het veld op mogen als zij zich aan de 1,5 meter norm houden. Op dit moment wordt er binnen De Merino’s overlegd hoe de trainingen eventueel weer kunnen worden opgepakt.
Update 25 spril van het bestuur: 
Beste spelers, ouders en/of begeleiders,
Zoals we in de persconferentie van afgelopen dinsdag hebben kunnen horen, mag er vanaf volgende week weer getraind worden door de jongste jeugd (t/m JO19).We zijn nog in afwachting van de gemeente om ons terrein officieel vrij te geven voor gebruik.Het is ze helaas nog niet gelukt om dit de afgelopen week voor elkaar te krijgen.
Wij gaan er van uit dat we vanaf woensdag 29 april onze trainingen (voor JO8 t/m JO19) weer oppakken volgens het vertrouwde schema.Alle trainers zijn persoonlijk benaderd en zijn bereid om te komen trainen. Top!Alle trainingen zullen met inachtneming van het protocol document gegeven worden.Om wat meer rust in het schema te brengen zullen de keepers training op woensdag voorlopig niet gegeven worden. Mocht hier van uit de gemeente nog een aanvulling op komen dan informeren wij jullie daar direct over.
Zorg dat je;- het bijgevoegde document even goed leest;- de aanwijzingen van de trainers en staf van DVSA opvolgt;- op tijd komt om te trainen;- meteen na de training (en opruimen van de spullen) het veld verlaat;- 1,5 meter afstand houd van iedereen (JO13 t/m JO19)!- 24 uur van te voren laat weten (in de app) of je komt!
Jan van Dalem en Sven Bode zullen speciale trainingen op papier zetten voor de groepen JO14, JO16 en JO19.Dit in verband met de 1,5 meter regel. Namens het bestuur van DVSA wensen we jullie veel voetbal plezier!Let goed op jezelf, let goed op een ander en spreek elkaar vriendelijk aan als iemand de regels even ‘vergeet’… Als er vragen zijn kun je ons/mij een mail sturen op voorzitter@dvsa.nl
Met vriendelijke groet,Rolf Hopman, voorzitter
PS voor de senioren … hou vol … die extra kilo’s trainen we er hopelijk snel weer af!
Kijk hier voor het protocol.
 
Update dinsdag 21 april:Vanavond is bekend gemaakt dat sporten voor kinderen jonger dan 12 jaar en jeugd van 12 tot 18 jaar onder bepaalde omstandigheden vanaf 28 april weer mag. Op dit moment inventariseren wij wat mogelijk is bij DVSA. Uiterlijk vrijdag worden jullie hiervan op de hoogte gesteld.
 
Update dinsdag 31 maart van de KNVB:
“Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat”.
Lees hier het hele artikel
 
Update vrijdag 27 maart van de KNVB:
“Op basis van de besluiten van het kabinet van 31 maart zullen we direct daarna maximale duidelijkheid geven over het vervolg van de competities. Met de belangenorganisaties in het amateurvoetbal houden we hierover contact en afstemming”.
Lees hier het hele artikel
 
Update dinsdag 24 maart van de KNVB:
Het voetbal, zowel betaald voetbal als amateurvoetbal, steunt uiteraard de vanuit de overheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, willen wij wel eerst duidelijkheid hebben. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was. Lees hier het hele artikel.
Update maandag 23 maart n.a.v. nieuwe maatregelen van het Kabinet en RIVM:
Beste leden, ouders van, sponsoren en supporters van DVSA,
Het zijn zware tijden voor iedereen maar we hopen dat het met jullie gezondheid en die van jullie familie goed gaat. Onze mooie club heeft het moeilijk!
Wedstrijden en trainingsavonden vallen uit en geplande evenementen kunnen niet doorgaan. De inkomsten die we hierdoor mislopen zijn van dien aard dat we onze portemonnee hermetisch dicht moeten houden. Alle betalingen zijn tot nader orde opgeschort.
We verwachten dat de KNVB deze week met maatregelen / beslissingen zal komen hoe nu verder voor dit seizoen. Uitspelen de competitie, ook al speel je een extra wedstrijd doordeweeks, is waarschijnlijk niet haalbaar. Maar ook alle activiteiten rond het voetbal kunnen niet meer doorgaan. Het voorbereiden van activiteiten kost vaak geld en het risico dat dit voor niets is kunnen we ons nu niet permitteren.
Onderstaande activiteiten bij DVSA kunnen helaas geen doorgang vinden:
      Pubquiz      Ladies Night      Paaseieren zoeken en het 4×4 toernooi      Jeugdkamp t/m JO12      Activiteiten JO14 t/m JO19      Jubileum – Nationale Voetbaldag – Afsluiting seizoen      Schoolvoetbal
We rekenen op jullie begrip dat wij voor nu nog geen definitieve uitspraken kunnen doen of er in juni nog iets georganiseerd kan gaan worden op de Burgwal. We verwachten dit niet eerder te kunnen melden dan half mei.
Verzoek van de penningmeester: heb je jouw contributie of (sponsor)bijdrage nog niet betaald? Doe dat dan, indien mogelijk, zo spoedig mogelijk.
Samen houden we onze mooie club in deze moeilijke tijden overeind!
Pas goed op jezelf en kijk om naar een ander.
Het Bestuur en Activiteitencommissie
 
PS: Nu er geen voetbal is, is er vast wel tijd om te kijken of een van de vacatures iets voor jou is om onze club in het nieuwe seizoen te ondersteunen.  We horen graag van je.
Kijk hiervoor op: https://www.dvsa.nl/vacatures/
 
Update vrijdag 20 maart van de KNVB:Allereerst hoop ik dat het goed gaat met jullie familie, vrienden, partners, kinderen en met jullie zelf. Uiteindelijk is gezondheid het belangrijkste dat nu telt. Er lijkt niets te veel gezegd als we constateren dat we – met elkaar – in een situatie zitten die zijn weerga niet kent. Het zijn bijzondere, ingrijpende en verwarrende tijden. Het coronavirus heeft het dagelijkse leven in zijn greep en ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de gevolgen van het overheidsbesluit om alle activiteiten t/m 6 april stil te leggen. De KNVB staat achter dit besluit en begrijpt tegelijkertijd dat dit grote impact heeft op amateurverenigingen. Weet dat de KNVB met man en macht voor de vereniging klaarstaat om daar waar nodig ondersteuning en hulp te bieden. Lees hier verder.
Update 16 maart:Door alle maatregelen is ook het sportpark De Burgwal verboden toegang!Helaas constateren we dat, ondanks dat het sportpark gesloten is, veel kinderen en jongeren op dit moment gebruik maken van onze velden om een balletje te trappen. We begrijpen dat het mooie weer en de ‘vrije’ tijd heel aanlokkelijk werken om het veld op te gaan, maar dit past totaal niet bij het advies van de regering en het RIVM om elkaar niet op te zoeken. Blijf daarom lekker thuis en zoek elkaar niet op.
We doen ook een dringend beroep op de ouders om hierin hun verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen dat de kinderen niet naar het sportpark gaan.
Namens het bestuur.Met vriendelijke groet,Rolf HopmanVoorzitter
Update: 15 maart 17:30Alle scholen gaan dicht en sporttclubs t/m 6 april a.s. Hierdoor komt de Pubquiz en Ladies Night ook te vervallen.
Zondag 15 maart 2020
Beste leden, ouders, sponsoren en supporters,
Tot nu toe hebben wij als bestuur de richtlijnen van het RIVM gevolgd met betrekking tot het laten doorgaan van trainingen. Zolang scholen nog open zijn gaan trainingen in de buitenlucht ook door. De KNVB heeft eigen richtlijnen en had besloten alles stil te leggen.Wij merken dat er steeds meer onrust ontstaat bij ouders en trainers met betrekking tot ons standpunt bij DVSA. We hebben daarom besloten om ook bij DVSA alle trainingen stil te leggen in ieder geval tot 1 april aanstaande. Wij lopen hiermee vooruit op de adviezen van het RIVM dat nog steeds de scholen openhoudt.
Helaas zijn wij ook genoodzaakt, tegen onze zin in, om het terrein af te sluiten. Wij hebben afgelopen weekend gemerkt, dat er door onze eigen leden, dorpsgenoten maar ook van andere verenigingen, veel van onze accommodatie gebruik is gemaakt. Helaas laat dat ook zijn sporen na in het niet opruimen van de spullen en afval achter te laten op het veld.
Zodra er veranderingen plaatsvinden vanuit het RIVM zullen wij dit als bestuur weer communiceren via onze website, Facebook en mail.
Vertrouwend op jullie begrip en medewerking.
Namens het bestuur.Met vriendelijke groet,Rolf HopmanVoorzitter
https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59620/tot-en-met-31-maart-geen-voetbal-nederland

The post Update 28 mei DVSA en het coronavirus appeared first on DVSA.